Sivut



13.4.2014

Haista kukkanen! - Kesätuoksujen kärkikymmenikkö

Nämäkin kaunottaret tuoksuivat tiensä kärkeen.

Tuoksuja on aika mahdotonta suositella muille, ne muuttuvat niin paljon ihmisestä riippuen. Kaverilla huumaavan ihanalta tuoksuva tuote voi lemuta omalla nahkalla ihan kissanpissalta. Siitäkin huolimatta tuoksujutut ovat varmaankin ammattini odotetuinta antia. Ymmärrän sen erittäin hyvin. Jälleen kerran nämäkin tuoksunäytteet saivat saapuessaan aikaan pienoista hypähtelyä ja innokkaita ilonkiljahduksia.

Kun kirmaat tavarataloon suihkuttelemaan potentiaalisten pullojen sisältöä ihollesi, muista antaa tuoksun kehittyä lopulliseen muotoonsa ainakin puoli tuntia. Toki useamman tunnin odottelu on suositeltavaa, että saat selville myös sen kuinka kauan tuoksu pysyy iholla.

Monet välttelevät tuoksuja, joiden tuoksukuvauksessa on myskiä - ihan turhaan. Myski valmistetaan synteettisesti eikä sen tarkoitus ole yleensä tuoksua, vaan kiinnittää muut tuoksuaineet yhteen.

Käytän itse kukkaisia, vihreitä ja pehmeitä tai raikkaita tuoksuja. Löydän usein lempparini Lanvinin, Givenchyn, Chloen ja Dolce&Gabbanan valikoimista. Näiden faktojen valossa tässä ovat, vailla minkäänlaista paremmuusjärjestystä, 10 henkilökohtaista suosikkiani kesän valtavasta tuoksuvalikoimasta. Paljon oli muitakin hyviä ja houkuttelevia, mutta nämä toimivat omalla ihollani parhaiten.


Clinique Calyx Exhilarating Fragrance - greippi, mango, passionhedelmä, guava, vihreät lehdet, mandariini, freesia, neroli, ruusu, jasmiini, lilja, vetiver ja santelipuu.

Oma arvio: Vuonna 1986 lanseeratun Calyx-tuoksun uusi tuleminen. Greippi puraisee kirpsakasti heti alussa. Tämä tuoksu on jotenkin tosi tuttu ja toisaalta erittäin erikoinen. Rapean raikas, puhdas ja vehreä. Vihreät ja kirpeät elementit pysyttelevät pitkään valkeiden kukkien rinnalla. Virkistävä ja viilentävä hellepäivien tuoksu. Säilyy iholla pitkään pirteänä ja kirpakkana muuttumatta missään vaiheessa tunkkaiseksi.

Hinta 50 ml 55 e, 100 ml 79 e


Shiseido Zen Sun EdT Fraiche - bergamotti, kirsikankukka, mango ja myski.

Oma arvio: Mehukas hedelmäcocktail! Todella aurinkoinen ja makea - kuplivan iloinen tuoksu. Mango erottuu alussa herkullisesti. Sydäntuoksussa kirsikankukka ohittaa mangon ja luo pehmeämmän puolimakean häivähdyksen. Hiipuu hiljalleen lämpimäksi ja miellyttäväksi. Yllättävän pitkäkestoinen, tunnistettavissa vielä neljänkin tunnin kuluttua.

Hinta 100 ml 69 e

Prada Candy Florale EdT - limoncello, valkoinen pioni, puuteriset vivahteet, kinuski ja myski.

Oma arvio: Naisellinen, viattomasti seksikäs ja kukkaisen makea. Nimestään huolimatta ei lainkaan liian ätläkkä. Yllättävän kuulas, pionin tuoksu erottuu pitkään. Kesäinen ja kirkkaan puhdas. Sopii ehkä hiukan paremmin päivään mutta omaa puuteristen sävyjensä ja täyteläisen kinuskin ansiosta tarpeeksi syvyyttä ja pehmeyttä myös iltamenoihin. Täydellinen kesämorsiamelle!

Hinta 30 ml 58,25 e, 50 ml 77,95 e


Sisley Eau Tropicale EdT - bergamotti, inkiväärinkukka, hibiskus, frangipani eli temppelipuunkukka, passionhedelmä, orvokki, turkkilainen ruusu, tuberosa, patsuli ja seetri.

Oma arvio: Tämä tuoksui suoraan sydämeen! Eksoottinen mutta pehmeä, ei ollenkaan ylimakea. Viileä ja puhtaan kukkainen, todella koukuttava. Tuoksuu ihmeellisesti pullonsa väriltä - violetilta ja läpikuultavalta. Kuin harvinainen ja näyttävä kukkakimppu. Ei kestä iholla kovinkaan kauaa, suunnilleen kolmisen tuntia. Kuuluu olevan myös monen muun kauneustoimittajan suosiossa.


Hinta 50 ml 88 e, 100 ml 134 e


Karl Lagerfeld for Her EdP - sitruuna, persikka, frangipani eli temppelipuunkukka, magnolia, ruusu, meripihka, puiset sävyt ja myski

Oma arvio: Odotin jotain voimakasta, kovaa ja todella persoonallista. Erehdyin. Alkaa hedelmäisellä makeudella ja muuttuu puhtaaksi ja kuulaaksi kukkaistuoksuksi. Helppo ja eleetön olematta tylsä. Ei mikään tajunnanräjäyttävä mutta oikein käyttökelpoinen päivätuoksu. Hiukan lyhytkestoinen tuoksuikä parfyymiksi, sinnittelee iholla noin viitisen tuntia.

Hinta 25 ml 45 e, 45 ml 67 e, 85 ml 90 e


Dolce&Gabbana Light Blue Escape To Panarea EdT - bergamotti, päärynä, jasmiini, appelsiinipuu, ambra, patsuli, tonkapapu ja myski.

Oma arvio: Yllättäen tämä taitaa olla suosikeistani voimakkain. Hedelmäinen alkutuoksu katoaa melko äkkiä jättäen sydäntuoksuksi syvän mausteisen maailman. Luo mielikuvan Välimeren tummasta illasta ja sen huumaavista aromeista. Tuoksu pehmenee taas loppua kohden. Itse käyttäisin tätä illalla.

Hinta 25 ml 59 e


Biotherm Eau Fraîche EdT - jasmiini, bergamotti, orvokin lehdet, päärynä, neroli, korianterinsiemenet, kumina, ambra, setripuu ja myski.

Oma arvio: Todella vihreä ja trooppisen makea. Tuoksuu juuri siltä, miltä nojatuolimatkaaja voisi kuvitella sademetsän tuoksuvan sateen jälkeen. Minttua tämä ei käsittääkseni sisällä mutta tuoksuu nenääni silti siltä. Raikastaa kesäisesti, kevyt tuoksu ei kuitenkaan kestä iholla paria tuntia pidempään.


Hinta 100 ml 53 e


Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza EdP - greippi, päärynä, mantelijauhe, osmanthus, patsuli ja valkoinen nahka.

Oma arvio: Ihanan kukkainen ja keveä! Raikaskin. Erittäin tyylikäs ja hillitty mutta silti koukuttava. Hiukan harmittaa, että alkutuoksun raikkaat hedelmät katoavat niin nopeasti, toisaalta pohjatuoksun pehmeys viehättää myös. Kuvittelen tämän käyttäjäksi naisen, joka pitää beigestä, nudesta ja luonnonvalkoisesta ja pukeutuu paitapuseroihin ja nahkakenkiin. Tosin aion käyttää itsekin ;)


Hinta 30 ml 56 e, 50 ml 80 e


Clean Summer Sailing EdT - orvokin lehdet, bergamotti, merilevä, kurkku ja valkoinen puu.

Oma arvio: Alkufiilis on jopa hammastahnamainen. Muuttuu kuitenkin pian puhtaan pyykin raikkaaksi tuoksuksi. Erittäin kevyt, niin kuin muutkin Cleanin tuoksut. Jättää iholle aavistuksen tuoksua ja hiipuu melko nopeasti. Valkoinen puu on elementeistä erottuvin. Sopii sporttiselle tai luonnolliselle tyypille, joka ei yleensä käytä tuoksuja tai kokee ne helposti liian voimakkaiksi.

Hinta 60 ml 53 e (saatavilla toukokuussa)


Miss Dior Blooming Bouquet EdT -  sisilian mandariini, pioni, ruusu ja valkoinen myski

Oma arvio: Suloinen ja puhtaan ruusuinen chypre-tuoksu. Tässä ei ole mitään ylimääräistä tai tunkkaista. Toisin kuin jotkut ruusuiset tuoksut, Miss Dior ei muutu puuteriseksi tai mummomaiseksi, vaan säilyy iholla kasteenraikkaana ja keveänä. Pohjatuoksussa ruusu häivyttyy hienoisesti valkoiseen myskiin. Säilyy iholla vain parisen tuntia mutta pienempi pullo kulkee kätevästi mukana lisäsuihkauksia varten.

Hinta 50 ml 88,50 e, 100 ml 127 e



Omassa käytössäni taidan pitää tuon Cliniquen, Sisleyn, Salvatore Ferragamon ja Pradan. Ainakin tällä ahneella on hyväntuoksuinen loppu...



Pieni otanta kesän uutuusherkuista.



Ruusuista päivää!


Mikä on sun kesän suosikkituoksusi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks