Sivut18.8.2014

To BTB13 or not to BTB13?

kuva: BTB13


Olen löytänyt erittäin hyvän (ellen täydellisen) kotimaisen ihonhoitosarjan. Se on ulkomuodoltaan ja toiminnaltaan mukavan simppeli, helposti lähestyttävä ja tekee mitä lupaa.

Solujen uudistamiseen ja suojaamiseen keskittyvä BTB13 -sarja lupaa apuja herkälle, ikääntyvälle, kuivalle, punoittavalle ja arpisellekin iholle. Täsmätuotteita löytyy kasvoille, vartalolle, hiuksille ja jopa ripsille, itse testasin näin aluksi kasvotuotteita. Sarjan uskottavuutta lisää se, että myyntikanavia ovat mm. lääkäri- ja kauneusklinikat sekä plastiikkakirurgiset sairaalat.

Sarjan takana on roimasti kotimaista tuotekehitystä ja tutkimusta, josta kiinnostuneet voivat lukea sivuilta www.btb13.com. Oletan kuitenkin näin tuloshakuisena ihmisenä, että nehän teitäkin vain kiinnostavat ;)

Kaikki tuotteet sisältävät samoja vaikuttavia aineita: L-karnitiinia, oroottihappoa ja hyaluronihappoa. Oroottihappo pitää solut uusiutumiskykyisinä ja aktiivisina, L-karnitiini puolestaan toimii tehokkaana kuljettimena solun sisään. (Tämä on aina hyvä muistaa kaikissa kosmeettisissa hoitotuotteissa - aktiiviaine täytyy myös kuljettaa ihoon toimivalla tavalla. Ei riitä, että ihon pintaan vain läiskitään C-vitamiinia tai orkidean mettä.) Hyaluronihapon tehtävä on tuttuun tapaan kosteuttaa ja lisätä ihon täyteläisyyttä.

Testasin sarjan puhdistusemulsiota, kasvovettä, Korjaavaa ja uudistavaa seerumia, Kiinteyttävää silmänympärysvoidetta sekä Kosteuttavaa ja uudistavaa hoitovoidetta.

Sarjan tähtituotteeksi nimeäisin Korjaavan ja uudistavan seerumin. Geelimäinen tuote levittyy iholle kuin vesi ja imeytyy samantien. Se ei siis riitä yksinään hoito- tai kosteutustuotteeksi. Aloitin hoitokokeilun pelkällä seerumilla ja käytin samaan aikaan vanhat tuotteeni loppuun. Silti huomasin samantien, että laajat hoitolupaukset eivät ole tuulesta temmattuja - seerumi rauhoitti punoittavan ja ärtyilevän ihon heti. Kutiavat näpyt ja läiskikäs punoitus hävisivät ensimmäisellä käyttöviikolla. Loistotuote kenkkuilevalle iholle!

Lisäsin pian repertuaatiin sarjan putsarit ja Kosteuttavan ja uudistavan hoitovoiteen. Ihoni on helposti rasvoittuva ja epäpuhdas, mutta hoitovoide sopi silti hyvin meikin alle, eikä lähtenyt kiiltelemään erityisen nopeasti. 

Puhdistustuotteetkin ovat hellävaraisia, pehmeän tuntuisia ja tehokkaita. Putsari poistaa meikin ongelmitta. Kasvovesi on tuhdisti hiukan geelimäinen ja jättää ihon kosteutuneen tuntuisesi. Rauhoittavat tuotteet nollaavat stressaantuneen ihon ihanasti heti.

Omakohtaisesti tuotteiden anti-age -ominaisuuksiin on vaikeampi ottaa kantaa, koska ihossani ei ole vielä erityisen paljon juonteita. Muutenkin pelkän kosmetiikan teho syvien ryppyjen silottamiseen on asia, jota en ole vielä itse elävässä elämässä livenä nähnyt. Kuitenkin sarjan ihon laatua parantavat ja rauhoittavat ominaisuudet varmasti vaikuttavat ihon vanhenemismekanismeihinkin, sillä stressaantunut ja epätasapainossa oleva iho vanhenee nopeammin. Tuotteet ehdottomasti tasapainottavat ihonväriä, rauhoittavat hyvinkin herkkää ihoa, silottavat ja kosteuttavat pintaa ja ehkäisevät epäpuhtauksia, hilseilyä ja ärtymistä.

Olen nähnyt sarjan puitteissa ennen ja jälkeen -kuvia, joissa ikääntyneemmän ihon juonteet ovat selkeästi madaltuneet jo kuuden viikon käytön jälkeen. Tämä ominaisuus täytyy vain itse testata.

Tuotteiden hinnat ovat keskitason yläpuolella. Esimerkiksi Laser Tilkan verkkokaupassa 30 ml:n seerumin hinta on  98 e ja Anti-age Hoitovoiteen 78 e.

Suosittelen sarjaa lämpimästi esimerkiksi rosaceasta tai muuten herkästä ihosta kärsiville tai rankkojen hoitojen tai lääkitysten runtelemalle iholle. Sopii varmasti hyvin myös talven koettelemalle hipiälle.

Raikasta ja riemukasta viikkoa!


5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita, varsinkin tuo seerumi.

  VastaaPoista
 2. Toimivia ovat. Seerumista kannattaa varmaan aloittaa :)

  VastaaPoista
 3. aloitin 3viikkoa sitten,ei vielä tuloksia iholla,mutta hiusseerumi on parantanut hiuspohjan siis päälaen kuivumisen kokonaan ,oli kutiamista ja pieniä näppyjä,,,,ja ihan kun hiukset olis tihentyneet,ennen näky päälaki aika paljon,hiukset kiiltää ja kiittää.

  VastaaPoista
 4. Olen nelikymppinen mies, ja törmäsin netissä näihin tuotteisiin. Ikääntymisen merkkejä alkaa näkyä ja haluaisin hieman jarruttaa prosessia.
  Kirjoitat hyvin positiivisesti näistä tuotteista. Saitko korvausta tästä kirjoituksesta, tai ainakin tuotteet ilmaiseksi? Jos näin on, niin lukijan kannattaa suhtautua siihen varauksella, sillä et ole aivan objektiivinen. Mahdollinen kytkös pitäisi myös mainita tällaisissa sponsoroiduissa kirjoituksissa.
  Etkö ole samma mieltä?

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Olen pahoillani, että vastaus tulee vasta nyt. Blogi on aikaa sitten muuttanut osoitteeseen http://blogit.gains.fi/totuus-vai-turhuus/

  Kirjoitan yleensä positiivisesti kaikista blogissa mainitsemistani tuotteista, koska valitsen juttuaiheiksi vain itselläni toimivat tuotteet. En saa mitään korvausta kirjoituksista. Kuten blogin esittelytekstistä käy ilmi ilmi, olen ammatiltani kauneustoimittaja. Saan kosmetiikasta valtavasti tuotenäytteitä ammattini puolesta, en bloggaamisen vuoksi. Ne tuotteet, jotka koen erityisen hyviksi pääsevät blogiin asti. Kirjoitus ei ole siis sponsoroitu. Toivottavasti vastaus löytää vielä sinut.

  VastaaPoista

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks